︎ ︎    


Updated 30.05.2024



Forfattersamtale - U/synlige Interventioner   -   

Samtale med forfatter Gry Stokkendahl Dalgas. Grafik af Noah Holtegaard. 


 

I forlængelse af udstillingen U/synlige interventioner vil forfatter Gry Stokkendahl Dalgas udfolde sin adressering af sundhedssystemet i samtale med udstillingens kurator Elias Ståhl. 22. april kl. 18-19 i Buens Bogcafé, Maren Turis Gade 12, st, 9000 Aalborg. Samtalen vil foregå på dansk.Buens Bogcafé er tre trin op fra gadeplan. Der er en rampe, der kan tages i brug efter behov. Bogcafén har to smalle, kønsneutrale toiletter.

Gry Stokkendahl Dalgas (1990) er forfatter og amatørbotaniker. I 2019 dimitterede hun fra Talentskolens Forfatterlinje, og samme år udkom hendes debutdigtsamling Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej, for hvilken hun modtog Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris. I 2022 udkom langdigtet Kudan; eller Kalven og hybridværket At performe transkønnet vrede.Elias Ståhl er kuratoren bag udstillingen U/synlige interventioner. De er cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet samt MA i Contemporary Art Theory fra Goldsmiths, University of London. Deres praksis fokuserer på rammesætningen af kønsnonkonformitet i kunst fra det 20. århundrede og frem.

Om U/synlige interventioner:Transpersoner oplever på samme tid at blive usynliggjorte og overeksponerede. Denne komplekse selvmodsigelse har materielle konsekvenser for vores mentale sundhed, sikkerhed og adgang til sundhedsydelser. Aalborg er hjemsted for et af Danmarks tre centre for kønsidentitet. Dette center har ry for at være mere “progressivt” end de to andre, København og Odense. Kombineret med sine kortere operationsventetider har Aalborg derfor fået en særlig og lidt sær status som Danmarks uofficielle transmedicinske hovedstad. Denne udstilling er interesseret i at intervenere i denne kontekst og forholde sig til den u/synlighed, som transpersoner oplever i Aalborg, når vi bevæger os gennem byen.Læs mere om udstillingen her.

Projektet er en del af platformen lím collectives udstillingsprogram, der sætter fokus på samtidskunst og selv-organisering igennem samarbejder mellem kunstnere og omsorgsfællesskaber i sundheds- og sociale kontekster. Kontakt: info.limcollective@gmail.com.